Lavangen Elektro AS

Belysning

Ulike aktiviteter krever ulik lysstyrke.

Ved å tenke helhetlig på belysning i boligen din, vil du spare strøm og øke komforten.

Mange glemmer å tenke på belysning når de innreder boligen sin. Men lys er helt essensielt for å gjøre boligen funksjonell og trivelig. I Norge, der mørket kryper seg inn store deler av året, er det ekstra viktig å ha god belysning inne.

For å få et funksjonelt hjem, må det være mulig å få tilstrekkelig lys til synskrevende oppgaver som matlaging, lesing, PC-jobbing, håndarbeid og husvask. I tillegg er det både lønnsomt og stemningsskapende å ha mulighet til å dimme ned lyset.

Nye lyskilder

Ved å velge energieffektive lyskilder, kan du redusere strømforbruket til lys med 80 prosent. Det finnes nå mange smarte lyskilder på markedet. LED-pærene bruker for eksempel en brøkdel av energien tradisjonelle lyspærer trenger for å gi samme lysstyrke. De har dessuten svært lang levetid. Nye armaturer med energieffektive lysrør er en annen smart måte å få rikelig med lys på uten å bruke mye strøm. Vi kan hjelpe deg med å velge riktige pærer, armaturer og rør som er hensiktsmessige i din bolig.

Lekker design

I tillegg til å sette boligen din i bedre lys, kan belysningen i seg selv gi lekre detaljer til interiøret ditt. I dag finnes det mye spennende design på markedet. Lysbrytere leveres i alle mulige farger og materialer – slik kan du matche og skape kontraster. Lysbrytere kan også leveres trådløse, slik at du plasserer dem der det passer deg best.

Strømsparende lysstyring

I dag finnes det mange smarte lysstyringssystemer. Med et slikt system får du full kontroll over belysningen. Du kan skifte lyssetting mellom f.eks. arbeids- og hyggelys med et enkelt klikk. Samtidig sørger du for at lys ikke står på i tomme rom.

Vi hjelper deg!

Hvordan akkurat din bolig bør lyssettes, avhenger av husets arkitektur, interiør og hvilke funksjoner rommene har. Vi gir deg råd om belysning og skreddersyr løsninger som setter ditt hus i godt lys!